10 Kasım 2012 Cumartesi

Çöven Nedir ?

 Kaynak: Türk Dil Kurumu Sözlüğü

1. isim, bitki bilimi Kökü ve dalları, suyu sabun katılmış gibi köpürten, kir temizleyici bir bitki, sabun otu, helvacı kökü (Saponaria officinalis)

Çöven Hikayemiz


 
Usta Petek Arıcılık Firması olarak üretim proseslerimiz için sıfır kimyasal  çözümleri arayışımız ve Dr.Aidin Salih'in Gerçek Tıp Kitabıyla tanışıklığımız bizi yaşamımızın her alanı için doğal temizleyiciler arayışına yöneltti.

O günlerde tanıştığımız genç yaşına çok fazla tecrübe sığdırmış olan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Nazım Tanrıkulu Beyefendi'yle karşılaşmamız ve bize  sabun otu ismiyle  çöveni önermesi  hikayemizin başlangıcı oldu, daha sonra   arayışlarımız Google' ye ulaşınca kendimizi Kimya Mühendisi Esra Coşkun Hanımefendi'nin www.sabunagaci.com sitesinde bulduk. Bir Hindistan bitkisi olan sabun ağacının muadili olarak Ülkemizde daha rahat ulaşabileceğimiz  çöven köküyle böyle tanıştık.

Allah'ın insanın her ihtiyacı için çözümleri de beraberinde gönderdiği bu alemde bu arkadaşlarımız modern yozlaşmamızın perdelerini kaldırmamıza yardımcı oldukları için kendilerine teşekkürü borç biliriz.

Tedarikçi temini ve denemelerden sonra  elde ettiğimiz tüm  sonuçları burada  paylaşıyoruz. Çöven Kökü kullanmakta veya kullanacak olanların görüşlerini de beklemekteyiz.

                                       WHAT A WONDERFUL WORLD   Louis Armstrong

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder