10 Kasım 2012 Cumartesi

Uygulamalar

Bulaşık Makinası: Çöven Kökü Suyu  bulaşık makinası kullanımında, gerek köpürme, temizleme ve  parlatma için bizden 10 puan aldı.

Makinanın detarjan ve parlatıcı bölmesini doldurduk,1 çay bardağı da içine serptik.




Yıkama Anında Bulaşık Makinası Uygulaması

 

Bulaşık Elde Yıkama: Elde yıkarken çöpürmesi için delikli bir kepçeyle ya da mikserle çırpabiliriz. Fakat köpük kısa sürede kayboluyor. Köpüğü önemsemeden yolumuza devam edersek sonuca ulaşıyoruz. Fakat köpüksüz temizlenmiyor hissine kapılırsak suyu yenilemeli ve her defasında çırpmayla suya hareket kazandırmalıyız. 1,5  lt sıcak suya 1 çay bardağı çöven kökü suyu ilave etmemiz yeterli oluyor.
Delikli Kepçeyle Köpürtme
Cam çaydanlıktaki biriken çay lekeleri için önceden çamaşır suyu kullanırdık.
Çöven Suyu bulaşıklardaki çay lekeleri için de çok iyi sonuç verdi.
Derimizin her şeyi içtiğini öğrendikten hasta olmak için daha fazla uğraşamayacağız.



Çamaşır Makinası: Çamaşır makinası kullanımında camdan görebildiklerimiz kadarıyla bulaşık makinasında olduğu gibi yoğun köpürme olmuyor. Fakat çorap tabanı ve gömlek yakasında yaptığımız gözlemlerde kirin % 100 çıkmadığı fakat bugüne kadar en iyilerini (pahalı !) kullandığımız deterjanlar kadar etki gösterdiğini gördük. Lekeler de etkili olduğunu söyleyemeyiz. Lekeler için doğal çözüm arayışlarımız devam ediyor, Bu konudaki gelişmeleri de sizlerle mutlaka paylaşmak isteriz.

Çamaşır makinasında ana yıkama gözüne 1 su bardağı ekliyoruz. Ön yıkama yapılacaksa 1 bardak ta ön yıkama gözüne ilave ediyoruz. Çamaşırların kokusuz olmasına dayanamayan yumuşatıcı nesli olarak Lavanta Yağı  ilaveli çözümler üreten arkadaşlar var. Bunları da denedikten sonra paylaşımlara devam edeceğiz.

Çöven kökü suyunun çamaşır makinasındaki performansına  9 puan veriyoruz. Kimyasal deterjanların sağlığımızdan götürdüklerini düşününce bizce çok iyi bir performans.

Saç Yıkama: Gözleri çok yakıyor, fakat saçları tertemiz ve yumuşak yapıyor.Yağlı saçlara sahip olanlar daha kolay anlayabilir.

Sebze- Meyve Yıkama:  10 puan. (Önceden özellikle meyveleri zirai ilaç kalıntılarından arındırmak için doğal olduğunu zannettiğimiz zeytinyağlı sabunla köpürttüğümüz suyla yıkardık (Kalıplaşmış sabunların içeriğinde Sodyum Hidroksit - Kostik  olduğunu öğrenene kadar) Sebzeleri de  sirkeli suda 2-3 dk bekletirdik. Çöven Kökü Suyunun meyvelerde ve sebzelerde verdiği kayganlıkla zirai kimyasalları yüzeyden kopardığı, dezenfektan yönüyle de mikroorganizmaları öldürdüğü inancını taşıyoruz.

Yüzey Temizleme:Mermer ve mermerit  tezgah üstü, fayanslar ve ocak üzerinde kurumuş yağları da oldukça güzel çıkartıyor. Ovma sırasındaki kas gücü sarfiyatı sadece yağ çözücü olanlara göre bile daha az.




4 yorum:

  1. çok faydalı açıklamanız için size çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Saç yıkamak için suyunu olduğu gibi mi kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  3. Bu güzel bilgilendirme için tesekkurler

    YanıtlaSil
  4. Çamaşır sodası köpürme ozelligiöz artırıyormuş diye duydum

    YanıtlaSil